Tuesday, 4 November 2014

KENAPA OMEGA GUARD SHAKLEE ISTIMEWA?

Omega guard shaklee di perbuat dari ikan laut dalam yang mengandungi asid lemak omega 3.Ia jg melalui proses penyulingan propietri 3 molekul untuk :

* Menyingkirkan logam berat seperti plumbum & merkuri
* Mengurangkan oksidasi/translemak yang tidak diingini di dalam omega
* Mengurangkan bau "fishy" yakni bau ikan

Kandungan Omega Guard

* ALA (Alpha-linolenic acid) adalah sumber tenaga
* EPA (eicosapentaenoic acid) menyokong kesihatan jantung dan otak dengan melancarkan peredaran darah.
*DHA (docosahexaeoic acid) menyokong pembentukan mata, minda dan jantung dan peredaran darah dan yng paling penting sisitem saraf di dalam badan.

Mengapa shaklee omegaguard?


Siapa yang memerlukan omega?


Omega dapat memberi tenaga kepada ibu hamil kerana ibu hamil amat memerlukan tenaga sepanjang kehamilan.Omega juga melancarkan peredaran darah dan membantu menurunkan darah tinggi.Selain itu omega membantu menurunkan paras glukosa yang tinggi di dalam darah bagi ibu-ibu yang mempunyai kencing manis ketika hamil.

Bagi ibu-ibu yang berada di trimester pertama amat di alu alukan mengambil omega untuk membantu pembentukan mata & perkembangan minda bayi semasa di dalam kandungan.Bukan untuk ibu sahaja bahkan bayi di dalam kandungan juga akan turut sama mendapat manfaat omega.

Walau bagaimana pun untuk ibu-ibu yang memasuki minggu ke 34-36 kehamilan di cadangkan untuk menghentikan pengambilan omega kerana omega boleh mencairkan darah.Ini kerana di khuatiri boleh berlaku tumpah darah ketika proses kelahiran kelak.

Anda berminat?
Hubungi saya Shaklee Distributor Anda
Linda Misz
ID 892010
0138108013


https://www.facebook.com/messages/linda.misz


 


1 comment:

Aya Chalo said...

Info yang best! Thanks for sharing :)